Вашата оценка
ПОЧИВКА НА ЙОНИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ 2024 - 31.08, 07.09 - ГЪРЦИЯ

ПОЧИВКА НА ЙОНИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ 2024 - 31.08, 07.09 - ГЪРЦИЯ

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Автобусни

София - Гърция - София



8 дни / 7 нощувки със закуски и вечери - автобусна програма

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

 
Програма:
1-ви ден: събота
София –Превеза
6:00 часа- Отпътуване от София от пл. Ал. Невски, по маршрут: София-Благоевград-Сандански – Кулата – Солун– Верия–Козани–Превеза.
Пристигане в хотела следобяд. Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден: неделя
Полудневна екскурзия до гр. Превеза – включена в цената.
09.00 – отпътуване към града за разходка до основните забележителности. Превеза е красив и многолик град със специфичен дух и неповторима атмосфера – венецианска, османска и йонийска архитектура; римска история, впечатляващо яхтено пристанище; романтични улички, сгради, кафенета и таверни в стария град; многобройни фестивали и културни събития и атрактивен нощен живот. Цялото това богатство е разположено на брега на залива Амвракикос, на красиво море с природни резервати с богато разнообразие от морски обитатели. Свободно време. Връщане в хотела по обяд.
Време за плаж или почивка.
Вечеря. Нощувка.
 
3-ти ден: понеделник
*о. Лефкада.
Закуска. Свободно време или по желание и с допълнително заплащане - целодневна екскурзия до о. Лефкада.
Посещение на знаковите забележителности - манастира „Св. Богородица Фенеромени”-главният религиозен център на острова, от където ще се насладим на великолепна гледка към столицата Лефкада и плажът Гира с някогашните вятърни мелници. Продължаваме екскурзията по западното крайбрежие на острова край приказно-живописното селце Агиос Никитас и закътания романтичен плаж Милос към световно известния плаж Катизма. Свободно време за плаж и почивка.
Следобяд – отпътуване към столицата на острова град Лефкада за разходка или истинско италианско кафе и сладолед. Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.
 
4-ти ден: вторник
*круиз 7 Йонийски острова.
Закуска. Свободно време или по желание и с допълнително заплащане- круиз 7 Йонийски острова.
Денят е посветен на пътешествие до 7 от Йонийските острови, с много забавление, плаж, романтични гледки и гмуркане в кристално чистите води на Йонийско море. Ще чуем много легенди за местата, които посещаваме както и за богатите и известните им обитатели.
В 9.30 ч. отплаваме от пристанището Нидри на юг край източния бряг на о. Лефкада. Ще чуем интригуващ разказ за известния археолог Вилхелм Дорпфелд, легенди за Зевс, Аполон, поетесата Сафо, както и съвременни пикантни подробности за обитателите на острова.
Покрай белите скали, дали името на Лефкада, се отправяме към живописният плаж Егремни за час плажуване и почивка. Продължаваме към може би най-известния плаж на острова – Порто Кацики за половин час престой за скокове във вода, плуване или снимки.
Отплаваме към о. Кефалония и пристанището Фискардо – красиво, традиционно селище с автентична архитектура, любимо пристанище на много холивудски знаменитости; единственото оцеляло населено място на острова при земетресението от 1953 г. – 1 час и 15 мин. престой за разходка, кафе/ обяд или плаж.
Нашата четвърта спирка ще бъде о. Итака-островът на Одисей. Ще се полюбуваме на зашеметяващата природна красота на острова с естествени плажове и кристално сини води.  Ще спрем на плажа Афалес за около 30 мин. време за плуване и снимки.
На връщане към Нидри ще плаваме край западния бряг на о. Меганиси, за да посетим пещерата на Папа Николио и да чуем легендарната история за подводницата и нейният капитан през Втората световна война.
Последната част от нашето приключение – тур край островите Скорпиос, Спарти и Кастри, за да чуем историите за корабния магнат Аристотелес Онасис,  Джаки Кенеди и настоящия собственик на о. Скорпиос – руския милиардер Дмитрий Риболовлев. Ще спрем за 20 мин. следобедно плуване на плажа, на който е обичала да плува самата Джаки Кенеди.
Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден: сряда
* Изворите на река Ахерон, Некромантио и Парга.
Закуска. Свободно време или по желание и с допълнително заплащане - екскурзия до Парга, Некромантио и изворите на река Ахерон.
Този ден ще се насладим на старогръцките легенди и митове, свързани с края на познатия свят, царството на Хадес и богинята на плодородието Деметра и нейната дъщеря Персефона. Ще посетим светилището Некромантио – третото по важност в античния свят, важен култов център и крепост на Али Паша Янински.
Ще се отправим на разходка по река Ахерон с хилядите й бликащи от скалите извори и живописния каньон край нея – легендата разказва, че от тук душите на мъртвите се отправяли към подземното царство на Хадес.
Продължаваме към един от най-красивите градове по Йонийския бряг на Гърция- Парга. Амфитеатрално разположено към залива на Парга точно срещу малкото островче Панагия, градчето е атрактивна дестинация за туристи от цял свят. Венецианска крепост, разноцветни къщички кацнали на хълма над пристанището, и плажове с изумрудено сини води; симпатични таверни с вкусна и прясна морска храна; малки магазинчета с ръчно изработени стоки и вълшебните малки улички на стария град… Свободно време.
Връщане в хотела.
Вечеря.Нощувка.
 
6-ти ден: четвъртък
Превеза
Закуска. Свободен ден за плаж.
Вечеря.
След вечеря – по желание и с доплащане – трансфер до гр. Превеза с продължителност 3 часа.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
7-ти ден: петък
* Круиз до Паксос и Антипаксос.
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и с допълнително заплащане – круиз до Паксос и Антипаксос.
В този ден ще се разходим до о. Паксос – ще посетим едно от знаковите селища на острова, ще направим спирка за плуване при Сините пещери и ще се насладим на нереално красивите плажове и тюркоазени води на о. Антипаксос.
Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.
 
8-ти ден: събота
Превеза – Йоанина- София
Закуска. Освобождаване на хотела.
И в този ден ще се насладим на гръцка романтика, крепости, старинни къщи, традиционни гръцки десерти и много легенди -  следва попътна спирка за разходка и време за кафе или обяд в град Йоанина, един от най-живописните градове в западната част на Гърция, живописно разположен край езерото Памвотис. Отпътуване за България по маршрут Верия  -Солун – ГКПП Промахон-Кулата - София.
Пристигане - късно вечерта.

Тръгване от:

  • София

Необходими документи:

  • Лична карта или международен паспорт
  • За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.
 Начин на плащане:
  • Депозит- 30% при резервация.
  • Доплащане- 21 дни преди дата на заминаване.
Валутни курсове:
  • 1 лв = 0,52 EUR,
Часово време:
  • България - 12 ч.
  • Гърция - 12 ч.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи!
Агенцията си запазва правото при необходимост да промени последователността на изпълнение на програмата.
 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
• Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
 
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя,
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

ТРАНСПОРТ: Автобус.
Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение,  които могат да се придвижват самостоятелно.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 7 нощувки в хотел Poseidon Beach Hotel 4* https://poseidonbeachhotel.gr/;
  • 7 закуски на блок маса
  • 7 вечери по меню (салата, избор от 2 ястия и десерт)
  • Пешеходна разходка в Превеза;
  • Пешеходна разходка в Йоанина
  • Всички пътни, гранични и магистрални такси в двете посоки;
  • Застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК Евроинс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

  • Еко такса – заплаща се лично на място в хотела.
  • От 01.01.2024 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска еко
  • такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
  • за 5* хотели - 10 евро на стая, на вечер
  • за 4* хотели - 7 евро на стая, на вечер
  • за 3* хотели - 3 евро на стая, на вечер
  • за 2*, 1* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
  • Круиз 7 Йонийски острова с включен обяд на кораба – 45 евро
  • Круиз до о. Паксос и Антипаксос – 40 евро;
  • Целодневна екскурзия до о.Лефкада – 25 евро
  • Целодневна екскурзия до Некромантио, Парга и изворите на р. Ахерон – 30 евро
  • Вечерен трансфер до гр. Превеза – 5 евро на човек
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год – 12 лв.
  • Забележка: допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Екскурзии

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa